top of page

האם הודעת וואטסאפ היא ראיה קבילה בבית משפט?


לאחרונה, הגיע למשרדינו אב לשני ילדים שבמסגרת הסכם הגירושין שנחתם לפני כחמש שנים הוגדרו זמני השהות כך שהוא אמור לראות את ילדיו פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני.

במהלך השנה האחרונה גרושתו אינה מאפשרת לו לראות את הילדים כפי שמסוכם, בכל שבוע ישנו תירוץ אחר של האם לגבי סיבת ביטול המפגש בין האב לילדיו. ביטולי המפגשים נובעים מרצון לנקום בו ולהרחיק ממנו את הילדים. בידי האב עשרות התכתבויות בוואטסאפ המעידות על נקמנות האם וחוסר שיתוף הפעולה. האב פנה אלינו כי התלבט האם המסרונים בינו לבין גרושתו תקפים בבית המשפט ויוכיחו את מעשיה.

חוקי המשפט משתנים כל הזמן, השינויים הטכנולוגיים בחיינו גורמים לחוקים להשתנות ולשנות את כללי המשחק. בשנים האחרונות ההתכתבויות הדיגטליות משמשות אותנו כאמצעי תקשורת מוביל ולא פעם הן מוצגות בבית משפט ועולה השאלה האם קביל להגיש הודעות כראיה?

בעניין הודעות S.M.S (מסרונים), קבע בית המשפט שניתן להשתמש בשיחות וואטסאפ כראייה בבית משפט זאת רק בתנאים הבאים:

  • שני הצדדים מעורבים בשיחה באופן ישיר.

  • אין מחלוקת בין השולח לבין הנמען על הכתוב בהודעת הוואטסאפ.

  • תוכן ההודעה אכן עבר ביניהם והתקבל.

בתי המשפט עדיין נוקטים בזהירות רבה כאשר מגיעים לראיות עם אופי אלקטרוני כמו מסרים בוואטסאפ, וכל ראיה נבדקת בכדי לוודא שהיא אכן נמסרה בין שולח ההודעה למי שקיבל אותה. לעיתים כאשר אחד הצדדים טוען שתוכן הראייה, ההודעה, לא נכתב על ידו, נדרש הצד השני להוכיח את אמיתות ההודעה. הסיבה לכך היא, כי בעבר, היו מקרים בהם הודעות מסוג זה היו מפוברקות ונשלחו ממקורות אחרים בשם האדם שכביכול שלח אותם.

במקרה של הלקוח של משרדינו, הוכחנו כי ההודעות אכן התקבלו מגרושתו והיה בהם תוכן המוכיח את טענתו בעניין הפרת פסקת הגירושין ומניעת מפגשיו. הודעות הוואטסאפ שימשו כראיה משפטית, האם ננזפה ונענשה ע"י בית המשפט והיא אולצה לעמוד בהסכם כפי שנחתם.

עו"ד דניאל ויגלר מתמחה בדיני משפחה בטיפול בתיקי גירושין מורכבים. עו"ד דניאל ויגלר יכולת לזהות במהירות את צרכי הלקוח, ולהתאים לו את האסטרטגיה המתאימה והיעילה ביותר לצורך ניהול ההליכים המשפטיים עבורו, וכן ניסיון רב בהליכי גישור בסכסוכים משפחתיים.

המוטו של משרד עו"ד דניאל ויגלר הוא לחימה ללא פשרות עבור לקוחותיו בערכאות השיפוטיות ומתן תמיכה ואוזן קשבת ללקוחותיו, הן במהלך ניהול ההליכים המשפטיים והן לאחר סיומם.

עו"ד דניאל ויגלר דובר אנגלית, צרפתית ואיטלקית ומייצג תושבי חוץ בנוגע להליכים משפטיים בתחום המעמד האישי בישראל, חטיפות ילדים ודיני ירושה.


bottom of page